آغاز نصرالله 2331

آغاز نصرالله

حکیمه زعیم باشی

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ایدئولوژی مقاومت و مبارزه با استکبار جهانی توانست نظم جدیدی را در بین جنبش‌های اسلامی ایجاد کرده و هویتی جمعی بر مبنای ایده امت اسلامی ایجاد شد و از انسان‌هایی تمدن ساز با هویت مشترک بازیگری غیردولتی و تاثیرگذار در منطقه‌ی غرب آسیا به نام «محور مقاومت» شکل گرفت.

در واقع محور مقاومت اسلامی، نمایانگر اتحاد میان بازیگران دولتی(ایران، سوریه، عراق، یمن) و حزب الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی فلسطین به عنوان بازیگران غیر دولتی است که دارای منافع مشترک ژئوپلیتیک،استراتژیک و ایدئولوژیک می باشند. هدف اصلی محور مقاومت مقابله با سلطه گری امریکا بر کشورهای منطقه، مبارزه با رژیم اشغالگر قدس و مخالفت با سیاست های برخی رژیم های محافظه کارعرب منطقه بوده است.

در ایدئولوژی مقاومت انسان‌هایی با جهان‌بینی توحیدی دیده می‌شوند که مفهوم انسان‌ تمدن‌ساز را با تمام ویژگی‌هایش عینیت بخشیده‌اند. شخصیت‌هایی که صرفاً ایرانی نیستند و در گستره‌ی جغرافیای مقاومت وجود داشته و دارند. از شهدای مدافع حرم، شهدای هسته‌ای جمهوری اسلامی و شهید حاج قاسم سلیمانی، تا شهید سید عباس موسوی، صالح العماد، شیخ احمد یاسین، حاج عماد مغنیه، فتحی شقاقی، نمر النمر، یحیی عیاش، اسماعیل المدانی و ابومهدی المهندس، ابراهیم عقیل و امروز سید حسن نصرالله این شهدا جغرافیای بزرگ محورمقاومت را نشان می‌دهند. گستره‌ای که در آن مهم نیست کجا به دنیا آمده باشی بلکه مهم آن است که چه عقیده و اندیشه‌‌ای داشته باشی.

در حال حاضر، میان ملت‌های حوزه ژئوپلیتیک محور مقاومت، درک مشترکی از تهدید (غیریت) به وجود آمده است و این درک مشترک به تقویت هویت منجر شده است که ایدئولوژی مقاومت را تقویت کرده است. تا جایی که امروز معادلات منطقه را انسان‌های تمدن سازِ ایدئولوژی مقاومت رقم می‌زنند و نقشی تعیین کننده بر مناسبات، معادلات و توازن منطقه‌ای دارند.

قطعا سید حسن نصرالله یکی از این انسان های تمدن ساز بوده است و خون او نیز به تربیت و تکثیر انسان‌های دیگری در این مسیر و برای آرمان سیاسی اسلام و مقاومت منجر خواهد شد. امروز حزب الله در شخص سید حسن نصرالله خلاصه نشده است. او صرفاً یکی از برجسته‌ترین و محبوترین رهبران حزب الله بود که حتی با سخنرانی‌ها و اشاره‌ی دستانش میتوانست دشمن را دچار خوف و عقب نشینی کند.

نوع نگاه و چگونگی برخورد حزب الله با مسئله‌ی فلسطین، علاوه بر نگاه منطقه ای حزب الله به موضوع مقاومت، به هویت اسلامی آنان نیز مرتبط می باشد. مواضع مسئولان حزب الله در مورد ضرورت حمایت از مقاومت فلسطین از طریق تجهیز آنها به سلاح و حمایت لجستیک از نوار غزه تا مواضع اخیرشان پس از 7 اکتبر و درگیر شدن با رژیم اسرائیل در جببه شمالی نشان دهنده تلاش آن ها برای ایفای نقش محوری در مسئله فلسطین به عنوان بازیگرغیردولتی است که قدرت و توان هموار ساختن راه برای کلیه رزمندگان محور مقاومت را برای شکست رژیم اسرائیل دارد. همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی امام خامنه‌ای در پیامی فرمودند: «سرنوشت این منطقه را نیروهای مقاومت و در رأس آنان حزب‌الله سرافراز رقم خواهد زد».

در مجموع باید گفت ایدئولوژی مقاومت منزلت خلیفه الهی انسان را برای او آشکار ساخته است. انسانی که با تقویت ویژگی‌هایی چون شجاعت، صبر و استقامت هویت مستقل و جدیدی را برای خود تعریف کرده و از این طریق نه تنها می‌تواند به سمت پیشرفت و تعالی خود و جامعه‌ی خود پیش رود و تمدن ساز باشد بلکه معادلات و نظم جهانی را هم تحت تأثیر قرار دهد.

این ایدئولوژی هم تمدن ساز است و هم انسان ساز و متکی به یک فرد یا یک رهبر نیست بلکه متکی به آرمان‌هایی چون ظلم ستیزی، مبارزه با مستکبران و دفاع از مطلومان است که از مکتب اسلام گرفته شده است. در این ایدئولوژی شهادت و مرگ در راه آرمان‌ها پاداش مجاهدین است بنابراین مرگ به دست دشمن و در راه آرمان‌های اسلام، مرحله‌ای از رشد و رسیدن است و آغازی است دوباره، آن هم برای انسانی که با جهان بینی توحیدی زندگی کرده است. در حقیقت شهادت سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان نیز اینگونه قابل تفسیر است.
لا توجد تعليقات لهذا المنصب.
الرأي
إرسال تعليق لهذا المقال